ATIŞTIRMALIKLAR / DİYET YEMEKLER / Genel / Hafif Yemekler / SALATA / Salatalar

Baharatlarla Fırınlanmış Havuç Ezme;

Havuçlu Ezme

Fas mutfağıyla devam ediyorum. Bu kez sırada havuçla yapılan bir ezme tarifi var. Kimyonun sıcaklığı, taze otların ferahlatıcı etkisi, zeytinyağı ve sarımsakla hem sağlıklı ve kolay hem de çok lezzetli, her öğün yenebilecek bir meze ya da atıştırmalık. Benim için açlık krizlerine karşı sağlıklı bir çözüm oldu. Kahvaltıda ve aralarda çok iyi gidiyor. Ayrıca eve kapanmış bir de güzel bir film bulmuşsanız keçi tulum peyniri, daha önce tarifini yazdığım harissa soslu zeytin ve dukkah’la birlikte şahane bir ekip olduklarını söyleyebilirim.

Tarife ilişkin küçük bir not eklemek istiyorum. Şu sıralar anne evinde anne fırını kullanıyorum ve sözü geçen fırın fanlı olduğundan aşırı yavaş pişiriyor. Bu yüzden pişirme için verdiğim dakikayı lütfen kendi fırınınızda havucun yumuşayıp yumaşamadığını arada bir çatalla kontrol ederek uygulayın.

Afiyet olsun

Fırında Havuç

Malzemeler;

500 gr havuç (soyulmuş ve kabaca doğranmış)
6 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş ezilmiş sarımsak
2 çay kaşığı kimyon tohumu
1 limon suyu
küçük bir demet doğranmış maydanoz
küçük bir demet doğranmış dereotu
küçük bir demet doğranmış taze nane
tuz ve taze çekilmiş karabiber

Yapımı

Fırını 200 derece ısıtın.

Fırına dayanıklı bir kapta (borcam kullandım) doğradığınız havuçları zeytinyağı ile karıştırarak
20-25 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkarıp ezilmiş sarımsağı ve kimyon tohumunu ekleyip karıştırın ve 20 dakika ya da yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.

Yeterince yumuşadıktan sonra fırından çıkardığınız havuçları yağı ile birlikte bir kaba alıp patates ezeceği ile kabaca ezin. Limon suyu ve taze otları ekleyip karıştırın.

Tuz ve karabiber ekleyin. Ilık olarak servis yapabilirsiniz.

Vegetarian Tagines and Couscous; Ghillie Başan

Yorum bırakın