ATIŞTIRMALIKLAR / DİYET YEMEKLER / Genel / Hafif Yemekler / Meyveli Tatlılar

Greyfurt Salatası;

Greyfurt Salatası

Sırada sadece görüntüsüyle bile gününüzü güzelleştirecek bir tarif var. Benim gibi greyfurtla arası iyi olmayanlar bile sanırım sevecektir. Fas mutfağının baharatlı ve acı yemeklerinden sonra tazeleyici bir tat için kullanılıyormuş ama bana kalırsa günün her saati yenebilir bir lezzet. Bildiğimiz greyfurt ve narı, gülsuyu, tuz ve nane ile başka bir yere taşımışlar. Böylece serinleten, hafif bir tat eklenmiş. Eğer sarı greyfurt bulamazsanız açık sarı portakalda işinizi görecektir.

Afiyet olsun.

Greyfurt Salatası

Malzemeler;

2 adet pembe greyfurt
1 adet sarı greyfurt
1 adet nar
2 yemek kaşığı gülsuyu
tuz
1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze nane

Yapılışı;

Keskin bir bıçak kullanarak greyfurtların kabuğunu beyaz kısmını da alacak şekilde kesin.


Segment çıkaracak şekilde, yani sadece etli kısmını dilim şeklinde çıkaracak biçimde kenarlardaki zar kısımlarının arasından keserek dilimleyin(youtube da videolarını bulabilirsiniz) ve tabağa yerleştirin.


Dilimlerken akan suyunu salataya eklemek için bir kasede toplayın
Narları ayıklayın ve greyfurtların üzerine ekleyin.


Gül suyunu üstlerinde gezdirin ve bir tutam kadar tuz serpin
Taze nane yapraklarıyla süsleyin, soğuk ya da oda sıcaklığında servis yapın.

Vegetarian Tagines and Couscous; Ghillie Başan

Yorum bırakın