ATIŞTIRMALIKLAR / DİYET YEMEKLER

Yulaflı Nohut Krakerleri

Bir süredir blogumdan uzak kaldım ama yeni tarifler denemekten ve biriktirmekten vazgeçmedim. Bu tarif hem çocuklar hem de yaşı kaç olursa olsun kıtır kraker sevenler için geliyor.

Çocuklar için yemek tarifleri yazan bir blogda rastladığım, pişmesi biraz uzun sürse de az malzemeli ve yapımı çok pratik olan yulaflı ve nohutlu krakerler, yanında biraz peynir ve birkaç zeytinle öğleden sonraları için de şahane bir atıştırmalık oluyor. İsterseniz kimyon, acı kırmızı biber ya da kekikle farklı tatlar da deneyebilirsiniz.

Kısacası hem çocuklarını paketli gıdadan uzak tutmaya çalışan anneler hem de sağlıklı beslenmeye çalışanlar için bu çok lezzetli tarifi bir kenara not etmekte fayda var. Umarım siz de seversiniz. Afiyet olsun.

Malzemeler;

  • 400 gr. haşlanmış nohut
  • 1 bardak yulaf
  • 2 adet sarımsak
  • tuz
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • ¼ bardak zeytinyağı

Yapılışı;

Mutfak robotunda nohutu homojen yumuşak bir hamur haline gelene kadar çekin.

Yulafı ekleyip nohutla iyice karışana kadar birkaç kez çekin.

Limon suyu, sarımsak ve tuzu ekleyin ve tekrar karıştırın.

Zeytinyağını ilave edip hamura iyice yedirin.

İki parça pişirme kağıdının arasına aldığınız hamurunuzu merdane yardımıyla 5 mm kalınlığında açın.

Pizza kesici ya da bıçakla uzunlamasına ve enlemesine, küçük dikdörtgenler olacak şekilde kesin.

Çatalla her kraker parçasına iki sıra delik açın.

180 derecede 30-50 dakika arasında ya da üstleri altın sarısı rengini alana kadar kontrollü olarak pişirip fırından çıkarttıktan sonra soğumaya bırakın.

Afiyet olsun.

Orijinal tarif; www.mykidslickthebowl.com

Yorum bırakın